2015. február 26., csütörtök

Molnija beépítés I.

                                                          


Molnija zsebórával gyakran találkozhatunk. Az oroszok 1947-től 2007-ig gyártották. Svájcból zabrálták a licenszet. Az akkori Rolex-Cortébert gyártósorok, technológiák költöztek keletre. A kissé gépesített szalagon 80 %-ban kézzel végezték az összeszerelést, Igazi manufaktúra volt ez, ahol elismerésre méltó órák készültek. Az óra változatlan formában túlélt 60 évet. Itt-ott módosítottak rajta, korszerűbb nem lett. Nem is volt rá szükség, a 40-es években tervezett svájci szerkezet olyan evolúció eredménye, mint a bogárhátú Volkswagen. Tökéletes. És a mechanikus órák esetében azóta nem rázta meg semmi az alapokat. Így készültek a Molnija zsebórák Cseljabinszkban


Elmés mesterek a zsebórából praktikusabban használható karórát készítettek. Ez a fajta "beépítés" reneszánszát éli napjainkban. Ma akkora órákat hordunk, amelyek régen simán zsebóra méretek volt. A 30-as években egy katonai óra akkor volt praktikus, ha pici volt, nem akadt bele semmibe, kézre simult. Ezek sokszor a 30 mm-es tokméretet is alulmúlták. Ez pedig 45 mm. Őrzi az eredeti tokot, azt látták el fix fülekkel. Az arányok őrzése miatt kapott egy kb. 22 mm-es szíjat.
A szerkezet nagyon jó állapotú, megbízhatóan, pontosan működik. A számlap korának megfelelő, nem makulátlan. Mindennapi hordásra kiválóan alkalmas ez a hatalmas darab.






19 500 Ft + postaköltség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése